FARYS (ex-TMVW) 

Klik hier voor FARYS (ex-TMVW)

Klik hier voor meer specifieke informatie over werken die aan de gang zijn en een impact kunnen hebben op de waterlevering.

FARYS - aanvragen tijdelijke watervoorziening 

Heeft u voor een evenement of voor een beperkte periode water nodig op een plaats waar u niet beschikt over gewone kraantjes?

Dan kan u bij FARYS een standpijp (mobiel leveringspunt) huren die wordt aangesloten op een brandkraan (hydrant) in de buurt. Die brandkraan is aangesloten op het waterleidingsnet.

Het is niet toegestaan om een eigen standpijp aan te sluiten op het waterleidingsnet. Dit brengt ernstige gezondheidsrisico's met zich mee. In sommige gevallen kan u ook beroep doen op de waterbar (klik hier voor meer info).

Water op uw werf.

Voor gebruik op een bouwwerf raden wij eerder aan een werfaftakking te vragen dan een standpijp te gebruiken. Deze biedt immers meer zekerheid en kan later omgevormd worden tot een definitief drinkwateraftakking. Meer informatie op het algemeen nummer : 078 35 35 99.

Wenst u een standpijp aan te vragen?

Dan is eerst een waarborg storting nodig. Neem hiervoor contact op met de medewerkers van FARYS. Zij zullen u de nodige gegevens bezorgen zodat uw betaling goed terecht komt. Pas na ontvangst van deze waarborg en met een ingevuld afhalingsdocument kan u de standpijp komen ophalen. In dit formulier worden ook de tarieven en instructies voor het correct gebruik van standpijpen vermeld.

Algemeen waternummer: 078-35 35 99 (bereikbaar alle werkdagen van 8.00u tot 20.00u en op zaterdag van 9.00u tot 13.00u).

Defectnummer water: 078- 35 35 88 (bereikbaar 7 dagen op 7, 24 uur 24).

Openingsuren gemeentehuis